Digital Signage, dotykové systémy, info kiosky

Digital Signage

Digital Signage je souhrnné označení pro systémy zajišťují předání reklamního nebo informačního obsahu pozorovateli. Reklamní obrazovky v obchodních domech, velkoplošné digitální billboardy, digitální směrové cedule v hotelu nebo nemocnici, obrazovka v autobusu informující o příští zastávce, displej u vchodu do jednací místnosti zobrazující seznam schůzek, motivační informační tabule ve výrobní hale, to vše spadá do oblasti Digital Signage.
Protože určený  obsah nezasáhne cílovou osobu v jejím domácím prostředí, ale mimo něj, používá se, především v oblasti reklamy, rovněž označení Digital Out of Home, zkráceně DOOH.

 Z technického hlediska se systém Digital Signage skládá ze zobrazovačů, konstrukčních prvků, mediálních Playerů, systému pro správu a distribuci obsahu a IT a AV infrastruktury pro komunikaci všech částí systému a případné napojení na externí zdroje dat. 

O úspěchu projektu rozhoduje, kromě technického řešení, především kvalitní obsah a dobrá volba typu a umístění zobrazovačů, tak aby vizuální dopad na publikum byl co nejúčinnější.

 Dodáváme širokou škálu systémů digital Signage od jednoduchých pro zobrazení informací na jedné obrazovce až pro rozsáhlé sítě zobrazovačů s centrální správou

 

Dotykové systémy, infokiosky

Doplněním zobrazovacího zařízení o dotykovou vrstvu, klávesnici, polohovací zařízení nebo senzory pohybu vznikne interaktivní systém, který je aktivním partnerem pozorovatele.

Provedení může mít formu interaktivního kiosku vybaveného dotykovou obrazovkou nebo klávesnicí s trackballem a případně dalšími periferiemi jako je čtečka karet, mincovník, akceptátor bankovek, tiskárna, videokamera a podobně. Tyto kiosky bývají často v odolném antivandal provedení pro nasazení v prostorech bez dohledu obsluhy.
Může se jednat i o malá interaktivní zařízení na bázi tabletů, zobrazující například informace o d technických parametrech vozú v autosalónu.
Interaktivní může být i celá výloha, v případě, že je vybavena dotykovou vrstvou a vhodným profesionálním monitorem nebo zpětnou projekcí.

Interaktivní systémy mohou být využívány obecními úřady jako digitální úřední deska (například ELVYS).

O obsluhu interaktivního systému se stará specifická aplikace, nebo jsou zobrazovány vybrané webové stránky pomocí zabezpečeného operačního systému a webového prohlížeče.
Rozsáhlé interaktivní systémy lze podobně jako  systémy Digital Signage centrálně spravovat a řídit distribuci obsahu.

V některých případech je požadováno pouze zobrazení informace profesionálním monitorem vestavěným do designového nebo ochranného stojanu a to obvykle na výšku. V takovém případě hovoříme o informačním totemu.

Veškerá zařízení mohou být dodávána v provedení pro vnitřní i vnější prostředí a vybavena zobrazovačem s odpovídající úrovní jasu.

© Made in PUBLICITY 2021